Haşlanmış yumurtaların ikiye bölünüp sarılarıyla ekmek karışımıyla doldurulduğu bu lezzet, ardından kızartılıyor. Genellikle yanında taze yeşil salata ile birlikte sunulduğunda, sofralarda baş tacı oluyor. Yalova ziyaretinizde bu özgün lezzeti denemeden dönmeyin!

Yumurta Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 5 adet haşlanmış yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için ekstra)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yeşil salata (sunum için)

yalovanin-ozgun-lezzeti-yumurta-dolmasi-nasil-yapilir1

Yapılışı:

  1. Haşlanmış yumurtaları ikiye bölün ve sarılarını bir kaba alın.
  2. Bayat ekmek içlerini sarıların üzerine ekleyin.
  3. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yumurtaların içini bu karışımla doldurun.
  4. Yumurta dolmalarını hafifçe sıvı yağa batırarak kızgın yağda kızartın.
  5. Servis tabağına yeşil salata yerleştirin ve kızarttığınız yumurta dolmalarını üzerine ekleyin.
Kaynak: Haber Merkezi