Yaşam

Yedikçe kilo vereceksiniz böyle bir lezzet yok! Kimchi tarifi ile ayda 8 kilo verin

Abone Ol

Kore mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak öne çıkan kimchi, adeta bir kültürü simgeliyor. Yemeklerin yanında sofralardan eksik olmayan bu turşu, Kore'de düzenlenen festivallerle bile kutlanıyor. Farklı sebzelerin muhteşem uyumuyla hazırlanan kimchi, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Eğer siz de bu lezzeti evinizde denemek istiyorsanız, malzemelerinizi hazırlayın ve kimchi yapımının detaylarına geçmeye hazır olun!

Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi:

Kimchi, Kore mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu nefis turşunun yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz kimchi tarifi:

Malzemeler:

  • 1 adet Japon turpu
  • 1 adet Çin marulu
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet pırasa
  • 5 cm kadar zencefil
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım bardak balık sosu (isteğe göre)

Yapılışı:

  1. İlk olarak, Çin marulünü iyice yıkayın ve dörde bölün. Ardından bu yaprakları da büyük parçalara bölün.
  2. Daha sonra marul yapraklarını tuzlayıp 30 dakika bekletin.
  3. Havuç ve turpları ince uzun olacak şekilde kesin. Pırasa ve soğanı da ince ince doğrayın.
  4. Marulları bol su ile duruladıktan sonra doğradığınız sebzelerle birlikte kabın içine alın.
  5. Pirinç lapası için; 2 yemek kaşığı pirinç ununa, 2 bardak su ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyin. Ocakta pişene kadar kaynatın.
  6. Kaynayan pirinç lapasına 2 yemek kaşığı pul biber ekleyin.
  7. Sarımsak, kuru soğan ve zencefili robottan geçirin. Ardından pirinç lapasının içerisine ekleyin.
  8. Pirinç lapasına 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırdıktan sonra, soğuması için kenarda bekletin.
  9. Bu aşamada isteğe göre balık sosu da ekleyebilirsiniz.
  10. Doğradığınız sebzeleri pirinç lapasına ekleyip karıştırın.
  11. Karışımı kavanoza doldurun ve kapağını kapatın. Serin bir yerde 1 hafta muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

  • Tarifte mutlaka taze sebzeler kullanın. Çürük kısımları kesin.
  • Acı seviyorsanız, 2 kaşık yerine 4 yemek kaşığı pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız kavanozları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.