Yaşam

Yemeğe misafir mi var? Diyarbakır'ın eşsiz lezzeti Duvaklı Pilav nasıl yapılır?

Diyarbakır'ın otantik lezzetlerinden biri olan duvaklı pilav, sofralarımızın basit bir yancısından öte, aslında ana yemeğe dönüşen eşsiz bir tariftir. Peki, bu muhteşem lezzeti hazırlamak zor mu? Asla! Basit malzemeler ve püf noktalarıyla, Diyarbakır'ın bu geleneksel pilavını evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Abone Ol

Diyarbakır'ın meşhur yemeği Duvaklı Pilav'ın lezzet dolu harcının içeriğinde bademlerin, kıymanın ve çeşitli baharatların birleşimi sizleri bekliyor. İkisi bir araya geldiğinde ise ortaya göz alıcı bir görsel şölen çıkıyor. Bu pilavı ana yemek olarak sunabileceğiniz gibi davet sofralarınızı da şenlendirebilirsiniz.

Duvaklı Pilav Tarifi

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 250 gram dana kıyma
  • 1/2 çay bardağı soyulmuş iç badem
  • Baharatlar: 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve yenibahar
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su

Hazırlık:

  1. Öncelikle sıvı yağda soğanı pembeleşene dek kavurun.
  2. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Baharatları ve bademleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Maydanozu ekledikten sonra ocaktan alıp servis tabağınıza yayın.
  5. Bir tencerede tereyağında pirinçleri kavurup, kaynayan suyu ekleyin. Pilavı demlendikten sonra kıymanın üzerine yayın.
  6. Ters çevirerek servis yapın.