Güncel

Yerel seçimlerde kaç pusula var? Seçime kaç siyasi parti katılacak? İşte yerel seçimin merak edilenleri...

Yerel seçimlerde kaç pusula var? Seçime kaç siyasi parti katılacak? Yerel seçim atmosferi, merak ve heyecanla dolu. Ancak sandık başına gitmeden önce, birçok vatandaş önemli detayları öğrenmek istiyor. Hangi adaylara oy verecekleri konusunda net bir fikir edinmek için seçim pusulalarının sayısını ve siyasi parti katılımını öğrenmek isteyenler için buradayız. Detayları öğrenmek ve seçim öncesi bilgilenmek için makalemizi okumaya devam edin!

Abone Ol

Yerel seçimlerde kaç pusula var? Seçime kaç siyasi parti katılacak? Yerel seçim dönemi, siyasi açıdan hareketli ve dolu dolu geçiyor. Ancak seçim sandığına gitmeden önce, seçim atmosferi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için önemli sorular var. Bu bağlamda, seçim pusulalarının sayısı ve siyasi parti katılımı gibi detayları öğrenmek isteyenler için elimizden geleni yapıyoruz. Siz de seçim öncesi bilgi sahibi olmak ve doğru kararı vermek için yazımızı okumaya devam edin!

Yerel seçimlerde kaç pusula var?

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde, seçmenler 4 ayrı renkte oy pusulasıyla karşılaşacaklar. Bu pusulaların renkleri şu şekilde belirlendi: Büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanacaklar için pusula beyaz renkte olacak, il genel meclisi üyeliklerine yönelik pusula turuncu, belediye başkanlığına dair olan pusula mavi, ve son olarak belediye meclisi üyeliği için oy kullanacaklar için pusula sarı renkte olacak.

Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde, Büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılacak oy pusulaları "beyaz", il genel meclisi üyelikleri için olanlar "turuncu", belediye başkanlığı için olanlar "mavi" ve belediye meclisi üyelikleri için olanlar ise "sarı" renkte olacak. Seçmenler, tüm oy pusulalarını tek bir zarfa koyarak sandığa atacaklar.,

Seçime kaç siyasi parti katılacak?

31 Mart seçimlerine katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki sıralamaları şu şekilde:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2- İYİ Parti 3 - Sol Parti 4- Büyük Birlik Partisi 5- Memleket Partisi 6- Anavatan Partisi 7- Demokratik Sol Parti (DSP) 8- Yeniden Refah Partisi 9- Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 10- Türkiye Komünist Partisi 11- Anadolu Birliği Partisi 12- Zafer Partisi 13- Halkın Kurtuluş Partisi 14- Türkiye Komünist Hareketi 15- Bağımsız Türkiye Partisi 16- Gelecek Partisi 17- Yeni Türkiye Partisi 18- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19- Emek Partisi 20- HÜDA-PAR 21- Hak ve Özgürlükler Partisi 22- Ocak Partisi 23- Adalet Birlik Partisi 24- Demokrat Parti 25- Güç Birliği Partisi 26- Millet Partisi 27- Milli Yol Partisi 28- Adalet Partisi 29- Genç Parti 30- Aydınlık Demokrasi Partisi 31- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 32- Türkiye İşçi Partisi (TİP) 33- DEVA Partisi 34- Saadet Partisi 35- Vatan Partisi.