Malzemeler:

500 gram ıspanak
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
3 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

Yapılışı:

Ispanakları temizleyip, iyice yıkayın. Suyunu süzerek ince ince doğrayın.
Tencereye ıspanakları ve 5 bardak suyu alarak kaynatın. Kaynayıp haşlanınca ocağın altını kapatın.
Ispanakları süzün. Haşlama suyunu atmayın.
Ayrı bir tencerede zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğan ve havuçları kavurun. Üzerine ıspanakları ve haşlama suyunu ekleyin. 15 dakika harlı ateşte kaynatın. Sonra altını kısın.
Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Tencerede kaynayan çorbaya ılıtarak ekleyin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Tuzunu da ekleyip 8-10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

Önemli Notlar:

Ispanakları haşladıktan sonra süzerken, fazla suyunu atmayın. Çorbanın kıvamını ayarlamak için kullanabilirsiniz.
Yoğurtlu terbiyeyi ılıtarak eklemeniz, çorbanın kesilmesini engelleyecektir.
Çorbayı ocaktan aldıktan sonra, üzerine nane veya dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi