Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu 1 Eylül 2024 Pazar günü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav sonrası gözler sonuçların ne zaman açıklanacağına çevrildi. Peki 2024 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tarih!

KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak2024?

Üniversitelerin iki yıllık ön lisans programlarından mezun olan adayların katıldığı KPSS ön lisans sınavı, 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Şimdi ise sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar için heyecan dorukta.

KPSS 2024 ön lisans sınavının sonuçları, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre 20 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuç ekranı üzerinden veya mobil uygulamalardan öğrenebilecekler.

2024 KPSS Önlisans sınavına kaç kişi girdi?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından açıklanan bilgilere göre KPSS Ön Lisans oturumuna 1 milyon 205 bin 899 aday başvuru yaptı. Konuyla ilgili Ersoy'un yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle:

"KPSS Ön Lisans uygulamasına 1 milyon 205 bin 899 aday başvurdu. Sınav için 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salon kullanılacak. Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak sınavda, adaylara genel yetenek ile genel kültür testleri uygulanacak. 130 dakika cevaplama süresi verilecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler."

Kaynak: HABER MERKEZİ