Ekonomi

2024 TCMB eylül ayı PPK faiz kararı: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı.Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.Böylece TCMB, üst üste altıncı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini sabit tutmuş oldu

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Eylül ayı faiz kararını merakla bekleyen piyasaları bilgilendirdi. Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Ekonomistlerin Faiz Beklentileri Ne Yöndeydi?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından belirsizlikler yaşanırken, Türkiye’de gözler TCMB'nin para politikası kararlarına çevrildi. AA Finans’ın anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin Eylül ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde tutmasını bekliyordu. Ekonomistlerin yıl sonu için tahmin ettiği ortalama politika faizi ise yüzde 46,65 olarak hesaplandı.Dolar/TL, dün dar bir bantta hareket ederek 34,0763 seviyesinden kapanmışken, bugün bankalararası piyasada 34,0640 seviyelerinde işlem görüyor.

Ağustos Ayında Faiz Kararı Ne Olmuştu?

Merkez Bankası, bir önceki toplantısında da politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmıştı. Böylece faiz oranı beşinci ayda da değişmeden kalmış oldu.