Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının 17 Temmuz’da açıklanmasının ardından, üniversite adayları için tercih dönemi bugün itibariyle başlamış bulunuyor. Toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için tercih süreci 2 Ağustos’a kadar devam edecek. Güncel 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da bugün yayımlandı. Adayların, tercihlerini yaparken bu kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir.

Üniversite adayları, “YKS tercihleri başladı mı, saat kaçta başlıyor ve ne zaman bitiyor” gibi soruların yanıtlarını aramaktadır. YKS tercihleri, bugün (25 Temmuz 2024 Perşembe) başlamış olup, 2 Ağustos 2024 Cuma günü sona erecektir.

Adaylar, YKS tercihlerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapabilirler. Posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli sayılmayacaktır. Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesinden erişebilirler.

YÖK Atlas programında, “Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı”, “Meslek Atlası” gibi modüllerin yanı sıra “Üniversitelerimiz”, “Lisans / Önlisans Atlası”, “Mezun Başarı Atlası”, “Net Sihirbazı” ve “Tercih Listem” modülleri de bulunmaktadır. “Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercih yapabilecekler. Tercih listesinin başında yer alacak programları belirlerken, adayların puan endişesi yaşamadan, sadece ilgilerini göz önüne almaları önerilir. Ancak, kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen programlara tercih listesinde yer verilmemelidir. Adaylar, tercih listelerindeki programların sırasının istek sıralarına uygun olmasına dikkat etmelidirler.

Bu süreçte adayların dikkatli ve bilinçli tercih yapmaları, gelecekteki eğitim ve kariyer hayatları açısından büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi