GSB Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve öğrenim kredisi için başvuru detayları merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. Peki 2024/2025 KYK burs ücreti belli oldu mu, ne kadar? İşte detaylar...

2024/2025 KYK burs ücreti belli oldu mu?

Geçtiğimiz yıl KYK burs ücretlerinde önemli artışlar yaşandı. 2023 yılında KYK bursları 1250 TL'den 2000 TL'ye, yüksek lisans bursları 2500 TL'den 4000 TL'ye, doktora bursları ise 3750 TL'den 6000 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak, bu yıl için burs ve kredi ücretlerinin henüz kesinleşmediği bildirilmektedir.

Burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır?

Burs ve kredi başvuruları, her yıl yazılı ve görsel medya aracılığıyla duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin, PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrencilerin ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak doğruluğu kontrol edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçeye uygun olarak belirli sayıda öğrenciye burs verilirken, mevzuata uygun diğer öğrencilere öğrenim kredisi sağlanmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ