Güncel

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı: Erken seçim olacak mı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, erken seçime ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Peki, Erken seçim olacak mı? Konuya yönelik tüm detaylar haberimizde yer alıyor

Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kasım 2025’te erken seçim çağrısına yanıt verdi. Peki, Erken seçim olacak mı? Konuya yönelik detayları araştırdık. Okumaya devam edin.

Erken seçim olacak mı?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kasım 2025’te erken seçim çağrısına yanıt verdi. Çelik, “Erken seçim olmayacak.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’de kongre sürecini başlatan kararı imzaladığını belirten Çelik, büyük kongre takviminin Mart ayı sonunda netleşeceğini duyurdu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde saat 14.20’de başladı. MKYK toplantısında AK Parti’yi kongreye götürecek süreç başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partiyi kongreye götürecek kararı imzaladı.

Çelik’in Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

Belde ve ilçe kongrelerinin Ekim ile Ocak arasında, il kongrelerinin ise Aralık ile Mart arasında yapılması planlanıyor. Mart sonunda tüm takvim netleşecek ve büyük kongre için takvim açıklanacak. Yeni trendlere uygun modeller üzerine hazırlık yapılıyor.

Ekonomi ile ilgili yapılan Vadeli Program’ın 5 Eylül’de açıklanacağı belirtildi. Ekonominin güçlü bir şekilde ilerlediği ifade edildi. Bakanların istifasına dair çıkan haberlerin asılsız olduğu vurgulandı. Pozitif sonuçlardan rahatsız olanların propaganda yaptığı öne sürüldü.

MYK’da yeni dönemdeki siyasi faaliyetler kapsamlı şekilde ele alınacak. Eylül ayında genel başkan yardımcıları, MYK ve MKYK üyeleri illerde vatandaşlarla buluşacak.

Demokrasi savunucularının, Diyarbakır Anneleri'nin eylemine destek vermesi gerektiği belirtildi. Somut bir konu olan annelerin çağrısının, demokratik söylemlerle tutarlı olması gerektiği vurgulandı.

Siyasi partiler arasında rekabetin husumete dönüşmemesi gerektiği ifade edildi. Türkiye’nin iç istikrarının önemine vurgu yapıldı. Tarihi olayların, mevcut durumlarla kavga edilerek değil, süreklilik içinde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Başörtüsü nedeniyle bir hakimin reddedilmesi ve diğer benzer uygulamalar nefret söylemi olarak değerlendirildi. CHP içindeki disiplin mekanizmalarının işletilmesi gerektiği vurgulandı.

Uluslararası sistemin İsrail konusunda işletilmediği, savaş hukukunun göz ardı edildiği ve bunun soykırım olduğu ifade edildi.

Belediyelerdeki hizmet eksiklikleri ve akraba atamaları gibi konuların erken seçim tartışmalarıyla örtbas edilmeye çalışıldığı öne sürüldü. Önümüzdeki 3,5 yıl boyunca Türkiye’nin istikrarını koruyarak, hizmet ve eser siyasetinde ileri adımlar atılacağı belirtildi.