Güncel

Arda Türkmen Süzme Mercimek Çorbası tarifi: Süzme Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

Abone Ol

Mutfakta ustalaşmanın, lezzetli bir çorbanın tadına varmanın tam zamanı! Arda Türkmen'in ustalıkla hazırladığı Süzme Mercimek Çorbası tarifi, meraklılarıyla buluşuyor. Göz alıcı sunumu ve içi ısıtan lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan bu çorba, nasıl yapıldığıyla ilgili pek çok soruyu beraberinde getiriyor. Peki, bu muhteşem çorbanın sırları neler? Hangi malzemelerle ve nasıl pişiriliyor? İşte, bu soruların cevaplarını keşfetmek için birlikte mutfakta keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz. Arda Türkmen Süzme Mercimek Çorbası tarifi: Süzme Mercimek Çorbası nasıl yapılır? Süzme Mercimek Çorbası'nın büyüsüne kapılmak ve en özel tarifin detaylarını öğrenmek için hazır mısınız? İşte detaylar...

Arda Türkmen Süzme Mercimek Çorbası tarifi

Süzme Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze nane
  • 1 su bardağı yoğurt (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı kruton (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Mercimekleri bol suda yıkayıp süzün. Soğanı ve patatesi küp küp, havucu ise rendeleyip tencereye alın. Tereyağı ve sıvı yağı ekleyip sebzeleri kavurun. Mercimekleri, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Maydanozu ve naneyi ince ince kıyıp çorbaya ekleyin. Çorbayı tekrar ısıtın ve sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları: Çorbanın daha lezzetli olması için tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz. Çorbanın kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha koyu bir kıvam için daha az su, daha sulu bir kıvam için ise daha fazla su ekleyebilirsiniz. Blenderdan geçirdikten sonra çorbayı süzerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Çorbanızı kruton ve yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!