Ekşi Lahana Yemeği Tarifi
Ekşi Lahana Yemeğinin Malzemeleri
- 1 kase lahana turşusu
- 1 baş soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
- Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 1 su bardağı bulgur
- 3 adet arnavut biberi
- 3 parça kemikli et
- 1 litre sıcak su Not: Lahana turşusu tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemiyoruz.
Ekşi Lahana Yemeğinin Hazırlanışı
- Bir tencereye sıvı yağ, kuyruk yağı ve soğanı ekleyin ve soğan pembeleşene kadar kavurun.
- Pembeleşen soğanların üzerine salçaları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Ardından lahanayı tencereye alın ve kemikli etleri de ekleyin.
- Tüm malzemeleri 1-2 kez karıştırıp bulguru da tencereye ekleyin.
- Kaynayan sıcak suyu, lahanaların üzerini geçecek şekilde dökün.
- Yemeği bir taşım kaynatın ve sonra ocağın altını yarıya indirin. Ara sıra karıştırarak yemeği 1 saat boyunca pişirin.
Kaynak: Haber Merkezi