Ekşi Lahana Yemeği Tarifi

Ekşi Lahana Yemeğinin Malzemeleri

  • 1 kase lahana turşusu
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 adet arnavut biberi
  • 3 parça kemikli et
  • 1 litre sıcak su Not: Lahana turşusu tuzlu olduğu için ekstra tuz eklemiyoruz.

bayburtun-ozgun-lezzeti-eksi-lahana-yemegi-tarifi1

Ekşi Lahana Yemeğinin Hazırlanışı

  1. Bir tencereye sıvı yağ, kuyruk yağı ve soğanı ekleyin ve soğan pembeleşene kadar kavurun.
  2. Pembeleşen soğanların üzerine salçaları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  3. Ardından lahanayı tencereye alın ve kemikli etleri de ekleyin.
  4. Tüm malzemeleri 1-2 kez karıştırıp bulguru da tencereye ekleyin.
  5. Kaynayan sıcak suyu, lahanaların üzerini geçecek şekilde dökün.
  6. Yemeği bir taşım kaynatın ve sonra ocağın altını yarıya indirin. Ara sıra karıştırarak yemeği 1 saat boyunca pişirin.
Kaynak: Haber Merkezi