Kabak Köftesi'nde Hangi Malzemeler Kullanılır? 

4 su bardağı un,

2 su bardağı sıvı yağ,

½ kg temizlenmiş bal kabağı,

1 büyük baş soğan,

½ paket pak maya,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

1 çay kaşığı kırmızı pul biber,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı kuru nane,

1 çay kaşığı tuz

manisanin-lezzet-sirri-kabak-koftesi-sofralari-renklendiriyor (1)

Kabak Köftesi Nasıl Yapılır? 

Yapılışı: Kabak ve soğan rendelenir, baharat, maya, tuz eklenerek iyice karıştırılır. Un elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartılıp unlu tahta üzerinde iki parmak kalınlığında rulo yapılır. 10-12 cm uzunluğunda kesilen hamur parçaları unlu zemin üzerine hafif bastırılarak 10-15 dakika daha dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler kızgın yağda iyice kızartılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Yanında domates, peynir, yeşilbiber; içecek olarak da çay ya da ayran önerilir.

manisanin-lezzet-sirri-kabak-koftesi-sofralari-renklendiriyor (2)

Kaynak: Haber Merkezi