Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Size ilham vermek için buradayız. 25 Haziran 2024'ün lezzeti damağınızdan silinmeyecek! Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Enfes tariflere ulaşmak için okumaya devam edin...
25 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?
25 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:
Mantar Çorbası
- 500 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre su veya tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Yapılışı: Mantarları temizleyin ve ince dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin, soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Suyu (veya tavuk suyunu) ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra sütü ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Çorbayı blenderdan geçirin veya taneli seviyorsanız bu aşamayı atlayabilirsiniz.
Kuru Fasulye
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet soğan
- 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber
- Su
Yapılışı: Kuru fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün, fasulyeleri süzüp yıkayın. Soğanı ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
Salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Doğranmış domatesleri veya domates salçasını ekleyin ve pişirin. Fasulyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin Tuz ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 1-1.5 saat).
Pilav
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1.5 su bardağı su veya tavuk suyu
- Tuz
Yapılışı: Pirinci iyice yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra demlenmeye bırakın (üzerine bir bez koyup kapağını kapatabilirsiniz).
Kıbrıs Tatlısı
Keki İçin Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Kreması İçin Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri kaynatın, vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpın.
Sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Galeta unu, hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış bir tepsiye dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökün. Krema için süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın. Krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. Kremayı kekin üzerine dökün ve buzdolabında soğutun. Afiyet olsun!