Bugün ne pişireceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Size ilham vermek için buradayız. 28 Haziran 2024'ün lezzeti damağınızdan silinmeyecek! Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Enfes tariflere ulaşmak için okumaya devam edin...

28 Haziran 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek:Köfte 
  3. Yan yemek: Patates Kızartması 
  4. Tatlı: Dondurma 

28 Haziran 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Mercimek Çorbası

Arda Turkmen Kremali Sebze Corbasi Tarifi Arda Turkmen Kremali Sebze Corbasi Nasil Yapilir

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı: Soğanı, havucu ve patatesi doğrayın. Tencereye sıvı yağı ekleyip doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın. Yıkanmış mercimekleri tencereye ekleyin. Suyu veya et suyunu ekleyin.
Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. Çorbayı kaynamaya bırakın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve pürüzsüz hale getirin. Sıcak servis yapın.
Köfte 

Gelinim Mutfakta Zumrut Kofte Tarifi Zumrut Kofte Nasil Yapilir

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve ufalanmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Yapılışı: Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, sarımsak, tuz, baharatlar ve maydanozu bir kapta iyice yoğurun. Karışımı buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yassı köfteler yapın. Bir tavada biraz sıvı yağ ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Patates Kızartması 

Patates Kızartması

  • 4 adet büyük boy patates
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Tuz

Yapılışı: Patatesleri soyun ve ince uzun dilimler halinde kesin. Patatesleri su dolu bir kaba alın ve nişastasını salması için 10-15 dakika bekletin.
Patatesleri süzün ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Patatesleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Kızarttığınız patatesleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını çekmesini sağlayın. Üzerine tuz serpip sıcak servis yapın.
Dondurma 

Maraş Dondurması

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Yapılışı: Süt, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Karışım ılıdıktan sonra vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın. Karışımı dondurma makinesine dökün ve üreticinin talimatlarına göre çalıştırın. Dondurma makineniz yoksa karışımı bir kaba alın ve dondurucuya yerleştirin. Her 30 dakikada bir karıştırarak kristalleşmesini önleyin. Dondurma donduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ