28 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

28 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Sebze Çorbası
  2. Ana Yemek: İçli Köfte
  3. Yan yemek:  Bamya Yemeği
  4. Tatlı: Künefe

28 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Sebze Çorbası

Ekşili Mahluta Çorbası

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 adet havuç, doğranmış
  • 2 adet patates, doğranmış
  • 1 adet kabak, doğranmış
  • 1 adet kırmızı biber, doğranmış
  • 1 su bardağı brokoli, küçük parçalara ayrılmış
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 litre sebze suyu veya tavuk suyu
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı: Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Havuç, patates, kabak ve kırmızı biberi ekleyin, 5 dakika kadar soteleyin. Brokoli ve bezelyeyi ekleyin, karıştırın. Sebze suyunu veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve naneyi ekleyin. Çorbayı kaynamaya bırakın, ardından ısıyı azaltarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin.  Limon suyunu ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.

İçli Köfte

Gelinim Mutfakta Bambaska Icli Kofte Tarifi Bambaska Icli Kofte Nasil Yapilir

Dış harç için:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta

İç harç için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan, ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ince doğranmış ceviz

Yapılışı: İnce bulguru geniş bir kaba alın, sıcak suyu ekleyip üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin. İrmik, biber salçası, tuz, un ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. İç harç için, soğanı sıvı yağ ve tereyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun, baharatları ve cevizi ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın. Dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, avucunuzla açıp iç harçtan koyarak kapatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar tuzlu suya atarak pişirin, köfteler suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir.

Bamya Yemeği

nigdeden-geleneksel-bir-lezzet-etli-bamya-tarifi

  • 500 gram bamya
  • 2 adet domates, doğranmış
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım limon suyu

Yapılışı: Bamyaların sap kısımlarını temizleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyin, salçayı ekleyip karıştırın. Bamyaları ekleyip karıştırın, suyu ekleyin ve tuz, karabiber ekleyin. Limon suyunu ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Damak zevkinize göre etli de yapabilirsiniz. 

Künefe

künefe

  • 300 gram kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 200 gram tuzsuz peynir (tercihen künefe peyniri)

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın. Kadayıfı ince ince didikleyin, tereyağını eritip kadayıfa ekleyin ve iyice karıştırın. Kadayıfın yarısını bir tepsiye yayın, üzerine peyniri serin, kalan kadayıfı üzerine yayın. Künefeyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti dökün, dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi