Güncel

Bugün ne pişirsem? 31 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Bugün ne pişirsem? Her gün karşımıza çıkan bu soru, akşam yemeği hazırlıklarını düşünmeye başladığımız anda zihnimizi meşgul ediyor. 31 Mayıs 2024'e özel akşam yemeği menüsü ve önerileriyle karşınızdayım. Evinizi enfes kokularla dolduracak, damaklarınıza bayram ettirecek tariflerle keyif dolu bir akşam sizi bekliyor. Detaylar yazımızda yer alıyor

Abone Ol

31 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

31 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek: Pesto Soslu Makarna  ve tavuk sote 
  3. Yan yemek:  Salata ve çiğ köfte 
  4. Tatlı: Petibör Tatlısı

31 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Limon (servis için)

Tarif: Soğanı, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağı ekleyip soğanı kavurun. Soğan pembeleşince salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Yıkanmış mercimekleri ve suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. Limon dilimleri ile servis edin.

Pesto Soslu Makarna 

  • 1 paket makarna (tercihen penne veya spagetti)
  • 1 su bardağı fesleğen yaprağı
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1/4 su bardağı çam fıstığı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber

Tarif: Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. Fesleğen, zeytinyağı, parmesan, çam fıstığı ve sarımsağı mutfak robotunda püre haline getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Makarnayı sosla karıştırarak servis edin.
Mantarlı Kremalı Tavuk Sote 

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 200 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

 Tarif: Tavukları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp tavukları ekleyin ve kavurun. Tavuklar hafif renk alınca doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, kavurmaya devam edin. Mantarları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kremayı ekleyin, kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Kekik ile tatlandırıp servis edin.

Nar Ekşili Mısırlı Marul Salata 

  • 1 baş marul (doğranmış)
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tarif: Marulu ve mısırı büyük bir kaseye koyun. Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Hemen servis edin.
Çiğköfte 

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 su bardağı isot
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • Maydanoz (ince kıyılmış)

Tarif: İnce bulguru geniş bir kaseye alın, üzerine ılık suyu ekleyin ve bulguru yumuşayana kadar bekletin. Soğan, sarımsak, isot, salçalar ve baharatları ekleyin. Elinizle yoğurmaya başlayın, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve şekil verin. Marul yaprakları ile servis edin.
Petibör Tatlısı

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için hindistan cevizi veya ceviz

Tarif: Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyin, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Petibör bisküvileri bir borcama dizin, üzerine bir kat muhallebi dökün. Bu işlemi bisküviler ve muhallebi bitene kadar tekrar edin. En üst kata muhallebi döküp üzerini hindistan cevizi veya ceviz ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!