Bu özel tarifle, peynirin eşsiz lezzetiyle buluşan yeşil biber ve domatesin aroması, damaklarınızda muhteşem bir tat bırakacak. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tuzlu kek, hazırlaması kolay olmasıyla da dikkat çekiyor.

Hem kahvaltı sofralarınızda hem atıştırmalık olarak tüketin, bu tuzlu kek tarifiyle sofralarınıza yeni bir lezzet dalgası getirin.

Tuzlu Kek Tarifi

Malzemeler:

- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş peynir (cheddar veya kaşar tercih edilebilir)
- 1 su bardağı doğranmış yeşil biber
- 1 su bardağı doğranmış domates
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber

**Yapılış:**

1. Fırını 180 derecede ısıtmak için önceden ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt ile kaplayın.

2. Un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta eleyin.

3. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyin, iyice karıştırın.

4. Kuru malzemeleri, ıslak malzemelere yavaşça ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

5. Rendelenmiş peyniri, doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. Karışımı homojen olana kadar spatula ile karıştırın.

6. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.

7. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek piştiğinde kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.

8. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında bir süre soğumaya bırakın.

9. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Yanında çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.

Bu tarif ile harika, lezzetli ve pratik tuzlu kekler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi