Güncel

Ceza infazında yeni dönem: '2 yılın altında ceza alanlar...'

Ceza infaz sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 yılın altında ceza alanlar cezaevine girecek. Cezaevinde kalma sürelerine dair çeşitli alternatifler sunduk ve bu durum, milletvekillerimizin değerlendirmelerine sunulacak." dedi

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sistemiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tunç, "2 yılın altında ceza alanlar cezaevine girecek. Cezaevinde kalma sürelerine dair çeşitli alternatifler sunduk ve bu durum, milletvekillerimizin değerlendirmelerine sunulacak." ifadelerini kullandı. Bakan Tunç ayrıca, 'iyi hal' indirimine dair yapılan düzenlemelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tunç, Ankara'da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ceza infaz sistemine dair düzenlemelerin önemine değinen Tunç, “Ceza infaz sisteminin caydırıcı olabilmesi için gerekli adımları atacağız. Kamuoyunda cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalara hız vereceğiz,” dedi. Bakan, 9. Yargı Paketi'nin yakında TBMM Genel Kurulu’na sunulacağını ve pakette yer alan düzenlemelerle yargının hızlandırılacağını, suçla mücadelede etkinliğin artırılacağını belirtti.

"Cezasızlık Algısını Kaldıracağız"

Tunç, cezaevine giren kişilerin bazı suçlardan dolayı cezasız kalmalarının toplumda rahatsızlık yarattığını vurgulayarak, bu durumun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. “Özellikle 2 yılın altındaki suçlar için cezaevine girilmemesi, halk arasında cezasızlık algısına yol açıyor,” dedi. Ayrıca, 2 yıl ve altı ceza alan kişiler için yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Koşullu salıverme yerine, bu kişilerin belirli bir süre cezaevinde kalmasını sağlayacak alternatifler öneriyoruz," diye ekledi.

"İyi Hal İndirimi..."

Bakan Tunç, 'iyi hal' indirimi uygulamasına dair yapılan değişikliklere de değindi. Daha önce, duruşmalardaki davranışların ceza indirimine etkisi konusunda yapılan düzenlemenin eleştirildiğini belirten Tunç, “İyi hal indirimi konusunda yeni düzenlemeler yapmayı sürdürüyoruz. Duruşmada kılık kıyafet gibi unsurların indirim kriteri olmaması gerektiğini ifade etmiştik, ancak bu adım da sorunu tamamen ortadan kaldırmamıştı,” dedi. Bu konunun hala değerlendirilmekte olduğunu vurguladı.