Bilecik'in Osmaneli ilçesinde üretilen coğrafi işaret tescilli karpuzlar, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte hasat edilerek tüketiciyle buluşmak üzere yollara düştü.

Osmaneli karpuzları, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2022 yılında tescillenen bu özel ürün, Medetli köyündeki tarlalarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen mevsimlik işçiler tarafından toplanıyor. Ardından tüccarlar tarafından kamyonlara yüklenen karpuzlar, başta İstanbul olmak üzere çeşitli kentlerde manav, market ve pazarlarda tüketicilere sunulmak üzere sevkiyat yapılıyor.

Medetli Köyü Muhtarı Gürhan Karaca, bu yıl yaklaşık 5 bin dönüm alanda başlayan karpuz hasadının köylüler arasında memnuniyet yarattığını belirtti. Karaca, "Osmaneli karpuzu, aroması, tadı ve kalitesiyle tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Bu yılki hasat bol ve bereketli geçiyor, umarım çiftçilerimiz için hayırlı bir yıl olur." dedi.

Üretici Yaşar Aksoy ise bu sene ürünlerden ve fiyatlardan memnuniyetini dile getirirken, "Havaların kurak gitmesine rağmen bu yıl erkenden ürün aldık. 65 dönüm tarlamızda bu sene Medetli köyünde ilk hasadı gerçekleştirdik. Bereketli bir sezon geçmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Şanlıurfalı işçibaşı Mehmet Kaplan, Adana'da hasadın erken bitmesi üzerine Bilecik'e gelerek çalışmaya başladıklarını belirtti. Gün boyu tarlada çalışarak karpuz topladıklarını ifade eden Kaplan, "Sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar çalışıyoruz. Medetli köyünde yetişen karpuzun kalitesi gerçekten çok iyi." dedi.

Karpuz tüccarı Faruk Kap ise her yıl Medetli köyünden 500 dönüm karpuz alarak Türkiye geneline dağıttıklarını söyledi. Kap, "Köyde gelenek haline getirdiğimiz kurban kesimiyle her sezon başında ve sonunda bereket dileğiyle kurban kesiyoruz. İşçilerimiz ve köylülerimizle birlikte bol bereketli bir sezon geçirmeyi umuyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA