Günümüzde sağlıklı yaşam ve doğal ürünlerle beslenme konularındaki artan ilgi, vatandaşların farklı bitkileri keşfetmelerine neden olmaktadır. Bu kapsamda, son dönemde merak konusu haline gelen "Dargun nedir? Dargun otu nedir? Dargun otu nerelerde kullanılır?" soruları, doğal beslenme ve alternatif tıp konusundaki araştırmaların bir yansıması olarak öne çıkmaktadır. Bu bitkinin bilinmeyen yönlerini keşfetmek, birçok kişi için heyecan verici bir deneyim olabilir.

Dargun nedir?

Dargun, papatyagiller familyasından gelen, keskin ve hoş kokulu bir bitkidir. İnce uzun yaprakları sayesinde birçok yeşillikten kolayca ayırt edilebiliyor.

Dargun otu nedir?

Yeşil altın, dargun ya da ejder otu gibi isimlerle de anılan dargun bitkisinin ana vatanı ise Sibirya. Ancak oldukça değerli olduğu için zaman içinde birçok ülkede yetiştirilmeye başlanıyor. Türkiye'de ise en çok Bayburt ve civarında, Ankara, Erzurum, Gaziantep ve Şanlıurfa'da darguna rastlanıyor.

Dargun otu nerelerde kullanılır?

Dargun otu, başta Fransız mutfağı olmak üzere birçok mutfakta baharat olarak kullanılıyor. Fransız mutfağında sulu tavuk yemeklerinde, lazanya ve buğulama gibi balık yemeklerinde ve yumurtalı ekmek yapımında kullanılıyor. Keskin aroması nedeniyle sirkenin içine katılıyor. Dargun otu, aynı zamanda bir şifalı bitki olarak da kullanılıyor. Mide sancısı ve gaz problemlerinin önlenmesinde destek sağlıyor. İdrar söktürücü özelliğinin olduğu düşünülmektedir, bu amaçla birçok kişi dargun otunu çay olarak içmektedir. Baskın bir kokuya sahip olduğu için tıpkı nane gibi ağız kokusunu önlemek amacıyla da kullanılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi