Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dünya Anatomi Günü kapsamında, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ile Girişimsel Anatomi ve Plastinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, beden ve organ bağışının önemi vurgulandı. Programda, beden ve doku bağışında bulunarak tıp eğitimine katkı sağlayan ailelere teşekkür plaketi takdim edildi.
Etkinlik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Recep Egemen Amfisi’nde gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Barutçuoğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Atik, Girişimsel Anatomi ve Plastinasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Okan Bilge, Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Ertürk, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Mehmet Üzel ve Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz yer aldı.
Hayati öneme sahip
Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Okan Bilge, kadavra bağışının tıp eğitimi için hayati önem taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Bilge, beden bağışının, toplumda farkındalık yaratılması gereken bir konu olduğunu, yurtdışından kadavra alımının hem maliyetli hem de etik açıdan sorunlar yarattığını söyledi. Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Ertürk ise, kadavra üzerinde yapılan çalışmaların, yeni cerrahi tekniklerin gelişmesine olanak tanıdığını, bu yıl yapılan beden bağışlarının paha biçilemez olduğunu vurguladı.
Kadavra bağışı yetersiz
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Mehmet Üzel de Türkiye'de kadavra ve organ bağışının yetersiz olduğunu aktararak, bu konuda toplumsal bilincin artırılması gerektiğini belirtti.
Etkinliğin sonunda, bağışçı ailelere teşekkür plaketi takdim edilerek, tıp eğitimi ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı minnet duyuldu.