İzmir

Ege Üniversitesi'nden yapay zeka destekli tam dijital hastane hedefi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, hem eğitim hem de sağlık hizmetlerinde yapay zekayı etkin bir şekilde kullanıyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, dijital hastane niteliğiyle sağlık sektöründe öncü bir rol üstlendiklerini, toplumun sağlık hizmeti ihtiyaçlarına çağın dinamikleri ile cevap veren bir konumda olduklarını belirtti

Abone Ol

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla modern tıbbın gerektirdiği teknolojik donanımlara sahip olarak hem eğitimde hem de sağlık hizmetlerinde yapay zeka teknolojilerini aktif bir şekilde kullanıyor. Türkiye’nin en köklü sağlık kuruluşlarından biri olan hastane, bu alanda öncü projelerle dikkat çekiyor.

Sağlık sektöründe öncü

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin dijital dönüşüm ve yapay zeka çalışmalarında lider bir rol üstlendiğini belirtti. Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi'nin, araştırma ve sağlık hizmetlerinde yenilikçi uygulamaları hayata geçirmeye devam ettiğini, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yaptıkları teknolojik yatırımlarla dijital bir dönüşüm başlattıklarını ve tam dijital hastane konseptine yaklaşmış durumda olduklarını söyledi. Prof. Dr. Budak, bu süreçte hastanenin sunduğu sağlık hizmetleri ve yetiştirdiği hekimlerle sağlık sektöründe öncü bir konumda olduklarını ifade etti.

Birçok yenilik hayata geçti

Ege Üniversitesi’nin dijitalleşme hedefleri kapsamında Tıp Fakültesi Hastanesi'nde birçok yenilik hayata geçirildi. Online doktor hizmeti (TeleTıp), dijital arşiv, online randevu sistemi, dijital ilaç ve depo yönetimi gibi uygulamalarla hizmet kalitesi artırıldı. Ayrıca hastane verilerinin anlık takip edilmesine olanak tanıyan otomasyon sistemi devreye sokuldu.

Yapay zeka destekli

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Bozkurt ise yapay zekanın sağlık hizmetlerinde sunduğu fırsatların altını çizerek, teşhis ve tedavi süreçlerinin yapay zeka algoritmaları ile desteklendiğini vurguladı. Prof. Dr. Bozkurt, acil servislerdeki triyajdan radyolojik tetkiklere kadar birçok alanda yapay zekanın kullanıldığını ve genetik analizler ile kronik hastalıkların tanısında da bu teknolojiden yararlanıldığını dile getirdi.