Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatma Sert’in yürütücülüğünü üstlendiği “Radyoterapi Uygulanan Yaşlı Kanser Hastalarında Kullanılabilecek Sanal Gerçeklik Teknolojisi Oluşturulması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Yaşam kalitesini artırma

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyi bizzat incelemek üzere Doç. Dr. Fatma Sert’i makamında kabul ederek proje hakkında bilgi aldı ve çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. Budak, sanal gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerinin sağlık sektöründe sunduğu yeniliklere dikkat çekerek, yapay zeka teknolojilerinin hastalıkların tanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde önemli rol oynadığını, sağlık alanında bu teknolojilerin kullanımının artmasının, özellikle kanser tedavisi gören yaşlı hastaların yaşam kalitesini artırma amacı taşıyan bu tür projelerin önemini vurguladığını söyledi. Prof. Dr. Budak, Doç. Dr. Fatma Sert ve ekibini bu yenilikçi projeleri için tebrik etti.

Büyük bir değer taşıyacak

Projenin içeriği ve amacı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Fatma Sert, amaçlarının, radyoterapi sürecinde uyum sıkıntıları ve kaygıları olan yaşlı kanser hastalarına yönelik yerli, düşük maliyetli bir sanal gerçeklik teknolojisi geliştirmek olduğunu, bu teknoloji ile hastalara tedavi sürecini daha anlaşılır ve gerçekçi bir şekilde sunarak, olası kaygıları azaltmayı hedeflediklerini ifade etti. Doç. Dr. Sert, dünya nüfusunun yaşlanması ve kanserin yaşlı bireylerde daha sık görülmesi göz önüne alındığında, projenin yaşlı kanser hastaları için büyük bir değer taşıyacağını dile getirdi.

Muhabir: Murat Beşir Babaoğlu