Çikolatası ve şekerinin oranı, yumuşaklığı ve pişme derecesiyle cookie beş çaylarının gözdesi niteliğinde. Cookienin nasıl yapıdığı da merak konusu oldu. Peki cookie nasıl yapılır? Cookienin malzemeleri nelerdir? Cookie nedir?

Maxresdefault (28)-1

Cookie Nedir?

Pişmiş veya fırınlanmış bir tatlı türü olan cookie, genellikle un, şeker, yumurta, bitkisel yağ veya tereyağı içerir. Bu temel bileşenlere kuru üzüm, yulaf, çikolata parçaları ve fındık gibi ek malzemeler de katılabilir. Cookie süpermarketlerde ve satış makinelerinde yaygın olarak bulunur. Ayrıca ekmek fırınları, pastaneler, kafeler ve restoranlarda da müşterilere sunulabilir. Genellikle süt, kahve veya çay gibi içeceklerle birlikte servis edilir. "Cookie" (kuki), Amerikan İngilizcesinde "kurabiye" anlamına gelen bir kelime olup, son dönemde Türkçede de kullanılmaya başlandı. Özellikle çikolatalı cookieler, hem görüntüleri hem de lezzetleriyle dikkat çekiyor. 

Cookie Nasıl Yapılır?

Cookie için malzemeler; 110 gram tereyağı,2 adet yumurta (birinin tamamı, diğerinin sadece sarısı), 1 su bardağı esmer şeker, Yarım su bardağı beyaz şeker (yaklaşık 3 yemek kaşığı), 1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket vanilya, 1,5 su bardağı damla çikolata, 2 su bardağı un. Yapılışı; fırını 170 dereceye önceden ısıtın.Yumuşamış oda sıcaklığındaki margarini şekerlerle birlikte homojen bir kıvam alana kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyin ve 30 saniye daha çırpın. Un, karbonat ya da kabartma tozu, vanilya, tuzu ekleyerek 20 saniye daha çırpın. Son olarak, parça çikolataları ekleyin ve hamurun homojen bir kıvam almasını sağlayın (çok fazla karıştırmayın). Hamur, klasik kurabiye hamuru gibi değil, daha yumuşak bir kıvamda olacaktır. Bu nedenle, hamuru bir kaşık yardımıyla veya ellerinizi hafif suya batırarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Aralarında boşluk bırakmayı unutmayın. Kurabiyelerin çok kalın ve büyük olmamasına dikkat edin, aksi halde yayılıp birbirine yapışabilirler. Üzerine hafifçe bastırabilirsiniz, ancak hamur piştikçe kendiliğinden yayılacaktır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-19 dakika pişirin. Her fırın farklı sürelerde pişirebilir, bu nedenle kontrollü olmanızda fayda var. Belirtilen süre sonunda fırını açıp kurabiyeleri ellediğinizde hafif yumuşaklık hissedebilirsiniz. Sakın pişmedi diye düşünmeyin, rengi dönmüşse hemen fırından çıkarın. Kurabiyeler dışarıda soğudukça sertleşecektir.İşte gerçek cookieler servise hazır. Elimden geldiğince tarifin lezzetini ve yapılışını anlattım. Umarım siz de dener ve sonucundan memnun kalırsınız. 1 bardak ılık sütle tüketmeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Kaynak: haber merkezi