Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde kurulan ve bölgenin gastronomi turizmine kısa zamanda önemli katkılar sunan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, eğitime ve üretmeye devam ediyor. Akademi bünyesindeki zeytinyağı sıkım atölyesinde sezonun ilk sıkımı yapıldı.

EÜ Çeşme Gastronomi Akademisinde sezonun ilk zeytinyağı üretildi (2)

100 kilo zeytin toplandı

Güçlü bir gastronomi eğitimi ile üretime katkı vermek istediklerini söyleyen Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Fakültemiz bahçesindeki zeytin ağaçlarından topladığımız zeytinleri kullanarak, akademimizde bulunan sıkım cihazıyla sezonun ilk zeytinyağını ürettik. Tamamı fakültemizin bahçesinden toplanan 100 kilo zeytini, Kocamaz Makine sahibi Serkan Kocamaz, öğretim üyelerimiz ve idari personelimizin eşliğinde sıktık. Elde ettiğimiz yaklaşık 15 litre zeytinyağı; eğitim, kurs ve tadımlarda kullanılmak üzere dinlendirmeye bırakıldı. Tarladan sofraya felsefesinin benimsendiği akademimizde, yerleşkedeki tüm tüketilebilir ürünlerin değerlendirilmesi hedefleniyor’’ dedi.

Kaynak: Kardelen BUĞDAY