Güncel

Evde çıtır simit tarifi: Çıtır çıtır simit nasıl yapılır?

Çıtır çıtır lezzetiyle simit Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi. Mis gibi kavrulmuş susamıyla birlikte enfes bir lezzete ulaşan simidin tarifi herkes tarafından merak ediliyor. Peki çıtır çıtır simit nasıl yapılır? Tarifi nedir?

Abone Ol

Türk kahvaltılarının yıldızlarından biri olan simit çıtır çıtır lezzetiyle damaklarda şenlik oluşturuyor. Mis gibi kavrulmuş susamın ve yumuşacık hamurun birleşmesiyle kahvaltıların baştacı olan simidin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Peki simit nasıl yapılır? Simidin tarifi nedir? Evde çıtır çıtır simit nasıl yapılır?

Çıtır Çıtır Simit Nasıl Yapılır?

Simit için malzemeler; 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı şeker, 1 paket instant maya, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 5- 5.5 su bardağı kadar un, 1 çay bardağı üzüm pekmezi, yarım çay bardağı su, susam. Yoğurma kabına ılık süt, ılık su, şeker, yağ ve mayayı ekleyin. İyice karıştırarak maya ve şekerin çözülmesini sağlayın. Üzerine azar azar un ekleyerek ve tuzu da ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığından biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp, 30 dakika kadar mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.  Her beze ikiye bölün ve her parçayı uzun şeritler haline getirin. İki şeridi birbirine dolayarak simit şekli verin. Tüm bezeleri bu şekilde şekillendirin.Simitleri pekmezli su karışımına batırın ve ardından bolca susama bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.