Güncel

Gelinim Mutfakta Etli Rulo Patlıcan tarifi: Etli Rulo Patlıcan nasıl yapılır?

Televizyon ekranlarının sevilen yemek yarışması Gelinim Mutfakta, yine izleyicilerini lezzet dolu bir tarifle buluşturdu. Bu hafta yarışmacılar, sofralara lezzet katan Etli Rulo Patlıcan tarifini hazırladı. Patlıcan severlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, hem görsel hem de lezzet açısından iddialı. Gelinim Mutfakta Etli Rulo Patlıcan tarifi: Peki, Etli Rulo Patlıcan nasıl yapılır?

Abone Ol

Yarışma programlarının lezzet dolu adresi Gelinim Mutfakta, izleyicilere her gün farklı bir yemek tarifi sunmaya devam ediyor. Bugün ekranlara gelen Etli Rulo Patlıcan tarifi, özellikle et ve patlıcan uyumunu sevenler için harika bir seçenek. Kolayca hazırlanan bu yemek, fırında pişirilmesiyle hem hafif hem de oldukça doyurucu. Etli Rulo Patlıcan’ın yapımında püf noktaları neler? Patlıcanlar nasıl hazırlanmalı, et harcı nasıl yapılmalı? İ

Gelinim Mutfakta Etli Rulo Patlıcan tarifi:

Etli Rulo Patlıcan Tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:

  1. Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesin ve tuzlu suda bekletin. Ardından kurulayıp sıvı yağda hafifçe kızartın.
  2. İç harcı için kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, baharatları ve tuzu karıştırarak kavurun.
  3. Kızaran patlıcan dilimlerinin içine hazırladığınız kıymalı harcı koyup rulo şeklinde sarın ve bir fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.