Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde İslim Kebabı tarifine yer verildi ve izleyiciler, bu eşsiz lezzetin yapılışını öğrenmek için ekran başına geçti. Peki, İslim Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Tarifi: İslim Kebabı nasıl yapılır? İşte detaylar

Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Tarifi:

Malzemeler:

  • 3-4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • Kürdan
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Hazırlık Aşamaları:

  1. Patlıcanları Hazırlayın:

    • Patlıcanları uzun ince dilimler halinde kesin ve tuzlu suda 20 dakika bekletin (acı suyunun çıkması için). Ardından yıkayıp kurulayın.
  2. Patlıcanları Kızartın:

    • Kızgın yağda patlıcan dilimlerini hafifçe kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
  3. Köfteyi Hazırlayın:

    • Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ekmek içi, tuz ve baharatları bir kapta karıştırın. Köfte harcını yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
  4. Köfteleri Kızartın:

    • Hazırladığınız köfteleri de hafifçe kızartın.
  5. İslim Kebabını Şekillendirin:

    • Kızartılmış patlıcan dilimlerinden 2 tanesini artı (+) şeklinde üst üste yerleştirin. Ortasına bir köfte koyup patlıcanları kapatın. Üzerine bir kürdan saplayarak sabitleyin.
  6. Sosu Hazırlayın:

    • Salçayı suyla karıştırarak sos hazırlayın. Tuzunu ayarlayın.
  7. Pişirme:

    • Hazırladığınız İslim kebaplarını bir fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis edebilir, yanında pilav veya yoğurtla sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ