Güncel

Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Tarifi: İslim Kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün, lezzet tutkunlarını ekran başına kilitleyen İslim Kebabı yapıldı! Kuzu etinin patlıcan dilimleriyle buluştuğu, domates ve biberle süslenen bu eşsiz lezzet, herkesin aklında tek bir soruyu uyandırdı. Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Tarifi: İslim Kebabı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Abone Ol

Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde İslim Kebabı tarifine yer verildi ve izleyiciler, bu eşsiz lezzetin yapılışını öğrenmek için ekran başına geçti. Peki, İslim Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Tarifi: İslim Kebabı nasıl yapılır? İşte detaylar

Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Tarifi:

Malzemeler:

  • 3-4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • Kürdan
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Hazırlık Aşamaları:

  1. Patlıcanları Hazırlayın:

    • Patlıcanları uzun ince dilimler halinde kesin ve tuzlu suda 20 dakika bekletin (acı suyunun çıkması için). Ardından yıkayıp kurulayın.
  2. Patlıcanları Kızartın:

    • Kızgın yağda patlıcan dilimlerini hafifçe kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
  3. Köfteyi Hazırlayın:

    • Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ekmek içi, tuz ve baharatları bir kapta karıştırın. Köfte harcını yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
  4. Köfteleri Kızartın:

    • Hazırladığınız köfteleri de hafifçe kızartın.
  5. İslim Kebabını Şekillendirin:

    • Kızartılmış patlıcan dilimlerinden 2 tanesini artı (+) şeklinde üst üste yerleştirin. Ortasına bir köfte koyup patlıcanları kapatın. Üzerine bir kürdan saplayarak sabitleyin.
  6. Sosu Hazırlayın:

    • Salçayı suyla karıştırarak sos hazırlayın. Tuzunu ayarlayın.
  7. Pişirme:

    • Hazırladığınız İslim kebaplarını bir fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis edebilir, yanında pilav veya yoğurtla sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!