Güncel

Gelinim Mutfakta Yok Böyle Bir Döner tarifi: Yok Böyle Bir Döner nasıl yapılır?

Sosyal medyada gündem olan bir konu var: Gelinim Mutfakta'da sunulan "Yok Böyle Bir Döner" tarifi! İzleyiciler, programı izlerken mest olurken bir yandan da aklında bir soru beliriyor: Bu muhteşem döner tarifini evde nasıl yapabiliriz? İşte merak edilen o detaylar. İşte detaylar haberimizde

Abone Ol

Merakla beklenen yarışma programı Gelinim Mutfakta'nın son bölümünde, izleyicileri şaşırtan bir tarif ortaya çıktı: Gelinim Mutfakta Yok Böyle Bir Döner tarifi: Yok Böyle Bir Döner nasıl yapılır? "Yok Böyle Bir Döner"! Kullanıcılar, ekrana kilitlenerek izledikleri programda şeflerin ustalığına tanık olurken, aklında bir soru belirdi: Acaba bu eşsiz döner tarifini nasıl yapacaklar? İşte merakla beklenen cevap. İşte detaylar...

Gelinim Mutfakta Yok Böyle Bir Döner tarifi

İçerikler ve Hazırlık Aşamaları: Dana kıyma ve tavuk göğsü gibi lezzetli malzemelerle yapılan bu tarif için gerekenler listesi oldukça basit: 200 gr dana kıyma, 200 gr tavuk göğsü, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet nane, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 4 adet lavaş.
Hazırlanışı:  Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, kırmızı ve yeşil biberi halka halka kesin ve maydanozu ile naneyi de ince ince kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin, kokusu çıkana kadar. İnce doğranmış yeşil biberi ve kırmızı biberi ekleyin, bir süre daha kavurun. Ardından dana kıyma ve tavuk göğsünü ekleyin, rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Baharatları ve salçaları ekleyin, karıştırın ve sıcak su ilave ederek etleri pişirin. Pişen etleri ocaktan alıp soğumaya bırakın. Son olarak lavaşları tavada hafifçe ısıtın. Isıttığınız lavaşların ortasına hazırladığınız etli karışımdan koyun, üzerine biber, maydanoz ve nane serpin. Lavaşları dürüm şeklinde sarıp, servis yapın.
Püf Noktaları:  Eti ve tavuğu soğan ve sarımsakla kavurmak, lezzetin doruklarına çıkmasını sağlayacak. Domates ve biber salçası yerine rendelenmiş domates ve biber de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz etli karışıma mantar ekleyerek farklı bir tat deneyebilirsiniz. Lavaşları tavada hafifçe ısıtmak, dürümün lezzetini artırır. Afiyet olsun!