Mevsimsel gripten korunmak isteyen Diyarbakırlılar, aktarlarda bulunan ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın, adaçayı gibi bitkisel ürünlere yoğun talepte bulunuyor. Grip ve influenza vakalarındaki artış, kentteki aktarlarda büyük bir yoğunluğa neden oluyor.
O ürünlere ilgi artıyor
Aromaterapi Uzmanı Abdusselam Olgun, vatandaşların aktarlara başvurarak kış çayları talep ettiğini belirtiyor. Olgun, keçiboynuzu pekmezi gibi doğal ürünlerin soğuk algınlığına iyi geldiğini vurguluyor. Grip ve soğuk algınlığına karşı bitkisel tedavi arayışında olanların özellikle kekik, zencefil, zerdeçal, hatmi çiçeği, ada çayı gibi karışık kış çaylarına ilgi gösterdiğini aktarıyor.
Günde 3 kez tüketebilirsiniz
Olgun, kış çayının çocuklar için hekim kontrolünde tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Yetişkinler için günlük üç kez önerilen kış çayının, çocuklar için doktor gözetiminde alınması gerektiğini ifade ediyor. Soğuk algınlığını önlemek amacıyla ise greyfurt, portakal, mandalina, elma gibi kış meyvelerini öneriyor ve bunların dilimlenip çay halinde tüketilmesinin C vitamini eksikliğini giderebileceğini belirtiyor.