Yaşam

Hanımın Çiftliği hangi yıl çekildi? Hanımın Çiftliği konusu ne? Hanımın Çiftliği hangi köyde çekildi?

Abone Ol

Türk dizi tarihinde akıllarda iz bırakan Hanımın Çiftliği dizisiyle alakalı kulanıcılar merak ettiği sorulara yanıt arıyor. Kullanıcılar Hanımın Çiftliği hangi yıl çekildi? Hanımın Çiftliği konusu ne? Hanımın Çiftliği hangi köyde çekildi? Hanımın Çiftliği uyarlama mı? sorularını arama motorlarında araştırmaya başladı. Detaylar haberimizde...

Hanımın Çiftliği hangi yıl çekildi?

Hanımın Çiftliği, 2009 yılında çekilmeye başlandı ve 2011 yılında sona erdi. Toplam 70 bölümden oluşan dizi, Kanal D'de yayınlandı.

Hanımın Çiftliği konusu ne?

Adana'nın güçlü toprak ağası Muzaffer Bey, çırçır fabrikasında çalışan Güllü ve makinacı Kemal arasındaki hikâyeye tanıklık ediyor. Güllü, zengin biriyle evlenmesini isteyen babası Cemşir'in baskısı altında, ancak kalbinin sesini dinleyerek Kemal'e duyduğu sevgiyle dolu. Muzaffer Bey'in yeğeni Zaloğlu lakaplı Ramazan, uzun süredir Güllü'yü istemekte, fakat Güllü'nün kalbi Kemal için atmaktadır.

Cemşir'in planları, akıl danesi Berber Reşit'in kışkırtmasıyla şekillenir ve Güllü'yü Zaloğlu'yla evlendirmeyi planlar. Fakat Güllü ve Kemal, birbirlerine duydukları sevgiyle dolu, geleceklerini birlikte kurmayı planlarlar. Önceden kiraladıkları boş evde, mutlu günlerin hayallerini kurarlar.

Ancak Muzaffer Bey, Avrupa seyahatinden döndüğünde, tesadüfen Güllü'yü fabrikasında görür ve bu karşılaşma, Güllü'nün hayatında beklenmedik bir dönüm noktası olur.

Hanımın Çiftliği hangi köyde çekildi?

Hanımın Çiftliği, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Büyükyağcı köyünde çekildi. Dizi için köyün bazı yerleri restore edildi ve köylülere de figüranlık yapmaları için ücret ödendi.

Hanımın Çiftliği uyarlama mı?

Orhan Kemal'in romanından uyarlanan 2009 yapımı dram türündeki Türk televizyon dizisi, "Hanımın Çiftliği" adıyla ekrana geldi. Faruk Teber'in yönettiği dizi, Gold Film prodüksiyonu ile hayata geçirildi ve Kanal D'de 2009 ile 2011 yılları arasında yayınlandı. Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal ve Caner Cindoruk gibi isimler başrolleri paylaştılar. Özgün hikayenin ilk televizyon uyarlaması 1990'da TRT 1'de yayınlanmıştı.

Dizi, toplamda 2 sezon ve 70 bölüm süren bir hikayeyi izleyicilerle buluşturdu ve finalini 70. bölümde gerçekleştirerek sona erdi. Prodüksiyon maliyeti 1,8 milyon Türk lirası olan dizi, Türk televizyon tarihinde çekilen en yüksek maliyetli yapımlardan biri olarak dikkat çekti. Gala ise Adana'da gerçekleştirildi.

.