Doğru şerbet ve özel peynir seçimi, künefenin en önemli püf noktaları arasında yer alır. Şerbetin soğukken dökülmesi, peynirin tatlıda sünmesi gerektiği vurgulanır. İşte size Hatay Mutfağından eşsiz bir künefe tarifi:
Hatay Künefe Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram tel kadayıf
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 150 gram künefelik dil peyniri (Kaşar peyniri tercih edilmemelidir)
Şerbet için:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı su
- Birkaç damla limon
Üzeri için:
- Bolca Antep fıstığı
Hazırlık:
- Şerbet için tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin. Tel kadayıfı ayırarak yağın yarısını üzerine ekleyin.
- Kadayıfın birazını ayırarak tavanın üzerine yerleştirin ve iyice sıkıştırın. Bastırma için bardak kullanabilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi