Çapaklı Sazan Dolması Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet sazan balığı
  • 2 su bardağı bulgur veya pirinç
  • Birer tutam tarçın, nane, karabiber, kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı çam fıstığı
  • Süslemek için; Bir demet maydanoz, 1 adet limon, 3 adet orta boy domates

isparta-mutfaginin-geleneksel-tatlarindan-capakli-sazan-dolmasi

Hazırlık Aşamaları:

  1. Sazan balığını tamamen temizleyin ve derisini soyun.
  2. Salça, yağ ve baharatları karıştırarak sos hazırlayın.
  3. Hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürerek 15 dakika bekletin.
  4. Tencerede yağı kızdırın, yumurta sarısını ekleyin ve kızartın. Baharat, bulgur veya pirinç, çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyip kavurun. Üzerine su ilave edip demlendirin.
  5. Hazırlanan iç pilavı balığın içine doldurun ve dikin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat boyunca pişirin.
  7. Pişen balığı maydanoz, limon ve domatesle süsleyerek servis yapın.
Kaynak: Haber Merkezi