Çapaklı Sazan Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet sazan balığı
- 2 su bardağı bulgur veya pirinç
- Birer tutam tarçın, nane, karabiber, kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- Yarım su bardağı çam fıstığı
- Süslemek için; Bir demet maydanoz, 1 adet limon, 3 adet orta boy domates
Hazırlık Aşamaları:
- Sazan balığını tamamen temizleyin ve derisini soyun.
- Salça, yağ ve baharatları karıştırarak sos hazırlayın.
- Hazırlanan sosu balığın içine ve dışına sürerek 15 dakika bekletin.
- Tencerede yağı kızdırın, yumurta sarısını ekleyin ve kızartın. Baharat, bulgur veya pirinç, çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyip kavurun. Üzerine su ilave edip demlendirin.
- Hazırlanan iç pilavı balığın içine doldurun ve dikin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat boyunca pişirin.
- Pişen balığı maydanoz, limon ve domatesle süsleyerek servis yapın.
Kaynak: Haber Merkezi