İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu olan İzmir Su, temiz ve sağlıklı su hizmetini genişletmeye devam ediyor. 2017 yılından bu yana faaliyet gösteren Bornova Kaynak Suyu Dolum Tesisi, artık Selçuk'a da hizmet vermeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Grand Plaza A.Ş. ile Selçuk Belediyesi arasında imzalanan protokol ile ilk su sevkiyatı gerçekleştirildi.

İzmir Su Fabrikası, Homeros Vadisi Çamiçi Köyü’nün doğal kaynak suyunu saatte 1500 damacana kapasite ile işleyerek vatandaşlara ulaştırıyor. Bu genişleme ile birlikte, İzmir Su'nun hizmet ağına yeni bir abone daha eklendi. Su, öncelikle Efes Tarlası Bakkalı’nda ve ardından ekmek büfelerinin gel-al noktalarında halkla buluşacak. Bu uygulama sayesinde, ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar, temel ihtiyaçları olan suya daha uygun fiyatlarla erişebilecek.

Izmir Su Selcukta Hizmet Vermeye Basladi 1

Bu iş birliğinin yayılmasını istiyoruz

İzmir Su Fabrikası Satış Müdürü Gürsoy Taşdemir, tesisin önemine vurgu yaparak, yaklaşık 7 kilometre yukarıdaki bir kaynaktan gelen suyun, fabrikada el değmeden Endüstri 4.0 teknolojisi ile damacanalara doldurulduğunu, İzmir genelinde yaklaşık 22 bayi ve alt bayilerle birlikte 60 hizmet aracıyla halka hizmet verdiklerini söyledi. Taşdemir, karbon emisyonunu en düşük seviyede tuttuklarını ve Selçuk Belediyesi ile yapılan iş birliğinin diğer ilçe belediyelerine de örnek olmasını istediklerini belirtti.

Taşdemir, İzmir Su'nun merkez ilçelerde olduğu gibi dış ilçelerde de eksiksiz hizmet sunmayı hedeflediğini ve bu hedefin ilk adımını Selçuk ile attıklarını ifade ederek, bu iş birliğinin yayılmasını istediklerini, İzmirlilerin, tüm ilçelerde bu kaliteli sudan faydalanabilmesini istediklerini dile getirdi.

Sağlık kriterlerine uygun

Halk sağlığına uygun üretim yaptıklarını belirten Taşdemir, suyun kaynaktan doluma kadar geçen süreçte titizlikle kontrol edildiğini söyleyerek, İzmirlilerin gönül rahatlığıyla bu suyu kullanabileceğini, her aşamada kontrol ve denetimin var olduğunu, suyun, isale hattı ile tamamen dış ortamdan izole edildiğini, dolum tesisinde üretilen suyun, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği standartlarına uygun olduğunu ifade etti.

Boş damacanaların geri alınarak temizlenme sürecine de dikkat çeken Taşdemir, bu sürecin de titizlikle yürütüldüğünü belirterek, boş damacanaların robotlar tarafından kapak sökme, delik tespit, dış ve iç yıkama işlemlerinden geçirilerek yeniden kullanıma hazırlandığını, tüm analizlerin modern laboratuvarlarda yapıldığını ve parametrik değerlerin otomasyon sistemi ile sürekli kontrol edildiğini vurguladı.

Muhabir: Nazlı Şentürk