Hem lezzetli, hem de besleyici olan bu tatlı, oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor. İşte size, 6-8 kişilik Saray Helvası tarifi!
Saray Helvası Tarifi
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- Yarım paket margarin veya tereyağı (125 gram)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Hazırlık:
- Öncelikle yağı bir tavada eritin.
- Farklı bir tavada unu koyun. Unun rengi dönene ve kavruk bir koku alana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun.
- Kavrulmuş unu, pudra şekeri ve vanilyayı bir süzgece koyarak eleyin.
- Erittiğiniz yağı ekleyerek iyice karıştırın. Islak kum kıvamını alması gerekiyor.
- Elde ettiğiniz karışımı küçük bir kare borcama bastırarak yayın. Üzeri düz olmalı.
- Dilimleyerek 2 saat buzdolabında bekletin.
Kaynak: Haber Merkezi