Güncel

Kayısı marmelatı nasıl yapılır?

Leziz mi leziz reçeller, marmelatlar Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi. Yazın enfes meyvelerinden yapılan marmelatlarda ayrıca çok güzel oluyor. Sizler için kayısı marmelatının nasıl yapıldığını araştırdık. İşte detaylar...

Abone Ol

Kışlık hazırlıklarının olmazsa olmazlarından marmelatlar Türk kahvaltısının vazgeçilmezi. Leziz mi leziz meyvelerle yapılan bu marmelatların tarifi herkes tarafından çok merak edilmiş. Sizler için kayısı marmelatının nasıl yapıldığını araştırdık. İşte detaylar...

Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?

İnanılmaz güzel olan yaz meyveleri arasında yer alan kayısının marmelatının nasıl yapıldığı çokça soruluyor. Kayısı marmelatı için malzemeler; 1 kilo kayısı, yarım kilo şeker ve yarım limonun suyu. Kayısı marmeladı hazırlamak için önce kayısıları yıkayın, ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve bir tencereye yerleştirin. Kayısılar biraz kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şeker ekleyin ve kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan kayısıları blenderdan geçirerek püre haline getirin. Ardından, limon suyu sıkın ve karışımı 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak marmeladı sterilize edilmiş kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirerek bir gün bekletin. Bu yöntemle hazırladığınız kayısı marmeladını kış boyunca keyifle tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Evde Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?

İlk önce kayısılar yıkanır ve doğranır. Sonra üzerine şeker eklenir ve ocakta kaynatılır. Kapatma yakın limon suyu eklenir ve bşraz daha kaynatılır. Sonra kavonozlara alınır.