Tepsi Mantısı Tarifi

Malzemeler:

  • Hamur İçin: 2 büyük kase un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su.
  • İç Harç İçin: 300 gram kıyma, 1 adet soğan, baharatlar (kırmızı toz biber, karabiber, tuz).
  • Salçalı Sos İçin: Tereyağ, salça, kırmızı toz biber ve su.
  • Üzeri İçin: Yoğurt, sarımsak, baharatlar (nane, pul biber, sumak) ve tuz.

kayserili-ustalardan-ozgun-tepsi-mantisi-tarifikk

Hazırlık:

  1. Sert bir hamur için tüm hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. İki bezeye ayırıp yarım saat dinlendirin.
  2. İç harcını hazırlarken; soğanı doğrayıp kıyma ve baharatlarla karıştırın.
  3. Dinlenen hamuru açarak kareler halinde kesin. Ortasına kıymalı iç harcından koyup karşılıklı kenarları kapatın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
  4. Tepsiyi fırında ya da ocak üstünde altı kızarana kadar pişirin.
  5. Salçalı sos için; tereyağını eritip salça ve kırmızı toz biberi ekleyin. Suyunu ekleyip kaynatın.
  6. Kızaran mantıların üzerine bu sosu dökün ve suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
  7. Yoğurtlu sos için; yoğurt ve sarımsağı karıştırıp mantının üzerine dökün. Baharatlarla süsleyerek servis edin.
Kaynak: Haber Merkezi