2009 yılında Münevver Karabulut’un c*nice ö*dürülmesine neden olan Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması, pek çok soru işaretini beraberinde getirdi. Mezarın açılmasının ardından ortaya çıkan c*set kalıntıları Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Fakat dikkat çeken bir ayrıntı, mezarda kefen bulunmaması oldu. Bu durum, kefenin ne kadar sürede yok olduğu ve neden mezarda kalmadığı konusunda pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Kefenin zamanla çürüyüp çürümeyeceği ile ilgili detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kefen mezarda kaç yılda yok olur?

Kefen genellikle pamuklu kumaştan yapılır ve doğal bir malzeme olduğundan zamanla çürüyebilir. Kefenin çürüme süresi, gömüldüğü toprağın nem oranı, asidik yapısı ve hava koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Nemli ve mikroorganizma açısından zengin topraklarda kefen daha hızlı çürürken, kuru ve soğuk ortamlarda bu süreç daha uzun sürebilir. Genel olarak, kefenin tamamen çürümesi için 1 ila 3 yıl arasında bir süre gerekebilir; bazı durumlarda bu süre 5 yıla kadar uzayabilir.

Kefenin Yok Olma Süreci

Kefenin yok olma süresi, kullanılan kumaşın türü ve çevresel koşullara göre değişir. İslam inancına göre, kefenin doğayla uyumlu malzemelerden yapılması önerilir; bu sayede doğal süreçlerle geri dönüşümü sağlanır. Dolayısıyla, kefenin yok olma süresi, doğal malzemeden yapılmışsa, birkaç ay ile birkaç yıl arasında değişiklik gösterebilir.

Avukat Epözdemir'in Açıklamaları

Avukat Epözdemir, mezarın açılmasıyla birlikte kefenin bulunmamasının kendisini rahatsız ettiğini ifade ederek, "Cem Garipoğlu'nun cenazesi yerine başka bir cenaze çıkması durumunda bu, Türk hukuk tarihinin en büyük skandalı olur" dedi. Mezar, Cumhuriyet savcısı, soruşturma savcısı ve adli tıp uzmanlarının gözetiminde açıldı ve raporun önümüzdeki hafta içerisinde çıkması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi