Yazın olgulaşan enfes meyvelerle yapılan reçeller ve marmelatlar Türk kahvaltılarının vazgeçilmezi. Özellikler kızılcık marmelatı kahvaltıların baştacı konumunda. Sizler için kızılcık marmelatının nasıl yapıldığını derledik. İşte detaylar...

Maxresdefault (27)-1

Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır?

Yazdan hazırlanan kızılcık marmelatı Türk kahvaktılarının vazgeçilmezi niteliğinde. Kızılcık marmelatının da nasıl yapıldığı merak konusu. Kızılcık marmelatı için malzemeler 1 çay bardağı ılık su, kızılcık (miktarı ihtiyaca göre), şeker (kızılcık miktarına göre), limon tuzu (isteğe bağlı). Derin bir tencereye 1 çay bardağı ılık su ile birlikte kızılcıkları ekleyin. Kızılcıklar, çekirdeklerinden ayrılıncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Dikkat edin, tencerenin dibinin tutmaması için sık sık karıştırın. Kızılcıklar piştikten sonra, bir delikli kevgir veya süzgeç kullanarak püre haline getirin. (Bu işlem için bakır kevgir veya benzeri bir araç kullanabilirsiniz.) Elde ettiğiniz püreyi derin bir çelik tencereye aktarın ve üzerine şeker ekleyin. Şekerin tamamen erimesini sağlamak için karıştırın. Karışımı önce harlı, ardından kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Bu esnada oluşan köpükleri delikli kepçe ile almayı unutmayın. Marmeladınız pişmeye yaklaştığında, ocaktan almadan önce limon tuzu ekleyin. Bu aşamada sürekli karıştırarak dibinin tutmamasını sağlayın. Sıvı kıvamlı marmeladı geniş bir emaye veya cam kaba alın. Üzerini temiz bir tülbent veya mutfak şemsiyesi ile örtün ve güneşte, temiz ve tozsuz bir ortamda 2-3 gün boyunca sık sık karıştırarak pişirin. Marmeladınız hazır olduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayabilir ya da direkt olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: haber merkezi