Lomo Saltado tarifinde hangi malzemeler kullanılır? 

* 500 gram dana eti (lomo), ince doğranmış
* 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
* 1 büyük soğan, ince doğranmış
* 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
* 1 büyük domates, dilimlenmiş
* 1 yeşil biber (acı biber olarak da kullanabilirsiniz), ince dilimlenmiş
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 2 yemek kaşığı sirke (tercihen beyaz üzüm sirkesi)
* 4 büyük patates, kalınca dilimler halinde kesilmiş ve kızartılmış
* 1/4 su bardağı taze kişniş veya maydanoz yaprakları, doğranmış

lomo-saltado-tarifi-damaklara-tat-veren-lomo-saltado-nasil-yapilir (2)

Lomo Saltado nasıl yapılır? 

1. İlk adım olarak patatesleri soyun ve kalınca dilimler halinde kesin.

2. Bitkisel yağı derin bir tavada ısıtın. Patates dilimlerini tavada kızartın. Altın rengini alana kadar pişirin ve ardından fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.

3. Aynı tavada ince doğranmış dana etini yüksek ateşte kızartın. Eti karıştırarak pişirin ve etin suyunu salıp çekene kadar devam edin. Etin üzerine tuz ve karabiber serpin. Kızaran eti bir kenara alın.

lomo-saltado-tarifi-damaklara-tat-veren-lomo-saltado-nasil-yapilir (1)-1

4. Aynı tavada biraz daha yağ ekleyin ve ince doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar soteleyin.

5. Sarımsak, dilimlenmiş yeşil biber ve dilimlenmiş domatesi ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

6. Pişen eti tavaya geri ekleyin ve karıştırın.

7. Soya sosu ve sirkeyi ekleyin, tüm malzemeler iyice karışana kadar pişirin.

8. Kızarmış patates dilimlerini et karışımının üzerine ekleyin ve hafifçe karıştırın.

9. Taze kişniş veya maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Lomo Saltado, genellikle beyaz pirinç veya patates kızartması ile servis edilir. Bu lezzetli Peru yemeğini denemek için hazırsınız! Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi