‘Yaratıcı Drama Atölyesi’, çocukların hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor hem de özgüvenlerini artırıyor. Etkinlik başlangıcında utangaçlıklarını aşan çocuklar, çeşitli oyun ve doğaçlama çalışmalarıyla diğer çocuklarla etkileşimde bulunuyor. Günlük yaşamda karşılaştıkları durumları sergileyerek yeteneklerini keşfetme fırsatı bulan çocuklar, etkinlik sonunda kendilerini daha özgür ve ifade edici hissediyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Oyuncak Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen atölye, çocukların hem eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor hem de ailelere olumlu etkiler bırakıyor. Etkinlikte kendini geliştiren çocukların mutluluğu, ailelerine de yansıyor.

MBB Sosyal Hizmet Uzmanı Zeliha Balık, ‘Yaratıcı Drama Atölyesi’ hakkında bilgi verirken, bu tür etkinliklerin eğitim hayatında yaygın olarak kullanıldığını ancak uygun fiyatlı uygulayıcı bulmanın zor olduğunu belirtti. Balık, “Bu etkinliği Oyuncak Kütüphanesi’nin fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak sunuyoruz" dedi.

Değerlendirme aşamasında çocukların ilk geldikleri andan itibaren gözle görülür bir değişim geçirdiğini vurgulayan Zeliha Balık, çocuklarla “Bugün neler öğrendik? Hangi hakkınızı öğrendiniz ve anladınız?” gibi sorularla konuşarak olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Balık, doğaçlama sırasında çocukların potansiyelinin belirginleştiğini ve atölye sonunda çocukların daha güler yüzlü, daha konuşkan ve gelecek haftayı merak eden bireyler haline geldiklerini belirtti. Bu durumun kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Muhabir: Nazlı Şentürk