Sıcak yaz aylarına çok iyi gelen buz gibi içeceklerin tarifi şu an merak konusu. Özellikle geçmişten günümüze gelen geleneksel şerbetler, kompostolar en sık aratılan içeceklerden. Sizler için şu sıcak yaz aylarında serinleten içinizi buz gibi yapabilecek reyhan şerbetinin nasıl yapıldığını araştırdık. İşte detaylar ...
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Reyhan şerbeti geçmişten günümüze gelen gelenekselliğini korumuş herkes tarafından çok sevilen ve yaz aylarında içinizi serinletebilecek içecekler arasında. Reyhan şerbeti için malzemeler; 1 demet reyhan, 5-6 adet limon tuzu,6 su bardağı sıcak su ve 6 yemek kaşığı toz şeker. Reyhanları iyice yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ekleyin. Şekeri eriyene kadar karıştırın ve tencerenin ağzını kapatın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayın; sıcak suyun içinde bekleterek haşlama yöntemiyle hazırlayın. Şerbet soğuyana kadar bekletin. Ardından, reyhanları süzgeç yardımıyla tencereden çıkarın. Şerbeti tamamen soğutun ve servis edin. Şimdiden afiyet olsun!