Samsades, İzmir'in Seferihisar ilçesine özgü bir şerbetli tatlı türüdür. Muska şeklindeki hamurunun içinde lor peyniri, şeker ve tarçın karışımı bulunur. Kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır.

Malzemeler:

3 su bardağı un

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Dolgusu için:

4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri

1,5 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

Hamur için: Un, tuz ve suyu bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.

Dolgu için: Lor peyniri, şeker ve tarçını bir kapta karıştırın.

Hamuru merdane ile incecik açın.

Açılan hamurun üzerine dolguyu koyun ve muska şeklinde sarın.

Tavayı kızdırın ve yağda kızartın.

Şerbet için: Su, şeker ve tarçını bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.

Kızarttığınız tatlıları soğuk şerbete atın ve 10 dakika bekletin.

**Soğuyan tatlıları servis edin.

Püf noktaları:

Hamurunuzu çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde sert olur.

Dolgu miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Şerbeti çok fazla kaynatmayın, aksi takdirde sert olur.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi