Yaşam

Samsades tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları neler?

Abone Ol

Samsades, İzmir'in Seferihisar ilçesine özgü bir şerbetli tatlı türüdür. Muska şeklindeki hamurunun içinde lor peyniri, şeker ve tarçın karışımı bulunur. Kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır.

Malzemeler:

3 su bardağı un

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Dolgusu için:

4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri

1,5 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:

2,5 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

Hamur için: Un, tuz ve suyu bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.

Dolgu için: Lor peyniri, şeker ve tarçını bir kapta karıştırın.

Hamuru merdane ile incecik açın.

Açılan hamurun üzerine dolguyu koyun ve muska şeklinde sarın.

Tavayı kızdırın ve yağda kızartın.

Şerbet için: Su, şeker ve tarçını bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.

Kızarttığınız tatlıları soğuk şerbete atın ve 10 dakika bekletin.

**Soğuyan tatlıları servis edin.

Püf noktaları:

Hamurunuzu çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde sert olur.

Dolgu miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Şerbeti çok fazla kaynatmayın, aksi takdirde sert olur.

Afiyet olsun!