Güncel

Seğmen Kardeşler ne iş yapar? Seğmen Kardeşler sahibi kim?

Türkiye'nin gıda sektöründeki öncü isimlerinden biri olan Seğmen Kardeşler Gıda, yılların deneyimi ve köklü geçmişiyle adından söz ettiriyor. Şirket, geniş ürün yelpazesi ve kalite anlayışıyla tüketicilerin beğenisini kazanmış durumda. Peki, Seğmen Kardeşler ne iş yapar? Seğmen Kardeşler sahibi kim? İşte detaylar...

Abone Ol

Gıda sektöründe adını kalitesi ve güvenilirliği ile duyuran Seğmen Kardeşler Gıda, yıllardır tüketicilere sağlıklı ve lezzetli ürünler sunmanın gururunu yaşamaktadır. Şirket, geniş ürün yelpazesi ile dikkat çekerken, özellikle kahvaltılık ürünleri, reçeller, bal ve pekmezleri ile tüketicilerin beğenisini kazanmıştır Peki Seğmen Kardeşler ne iş yapar? Seğmen Kardeşler sahibi kim? İşte detaylar...

Seğmen Kardeşler ne iş yapar?

Türkiye'nin köklü ve yerli markalarından biri olan Seğmen, lezzet kültürümüzün geçmişiyle geleceğini buluşturan önemli bir simgedir. Ankara'da 1938'de üç kardeşin bir araya gelmesiyle başlayan bu serüven, 1958'de kolektif bir şirkete dönüşerek büyümüş ve mütevazı bir bakkaldan toptancılığa ve küçük çaplı imalatlara kadar genişlemiştir. 1970'lerde ilk fabrikasını açan Seğmen, 1975'te ithal teknolojiyle üretim kalitesini artırmış ve 1987'de anonim bir şirkete dönüşmüştür. Bugün İskitler fabrikasında üretim sürecini sürdüren Seğmen, sürekli gelişimini sürdürmektedir.

Artan talep doğrultusunda, 2008'de Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni tesislerine taşınarak üretim kapasitesini ve teknolojisini yenilemiştir. Köklü bir aile şirketi olan Seğmen, ticari faaliyetlerini büyük bir başarıyla sürdürmekte ve geleneksel damak tadımıza uygun sağlıklı ve güvenilir ürünler üretmektedir.

Seğmen, geleneksel ve ekstra geleneksel reçellerden, diyabetik ve şeker ilavesiz reçellere, baldan helvaya, diyabetik helvadan fındık ezmesine, tahinden pekmeze kadar geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Ürünlerinde herhangi bir katkı ve koruyucu madde bulunmamaktadır.

Türkiye'nin Seğmen'e olan güveni, 2015'te Sincan OSB'deki ikinci fabrikanın açılmasıyla daha da artmıştır. Bal ve fındık ezmesi üretimine devam eden Seğmen, geleneksel lezzetleri üstün teknolojiyle birleştirerek tüketicilere sunmaktadır. Bal işleme sürecinde yapılan titiz analizlerle Türkiye'nin dört bir yanından gelen farklı balların kalitesi garanti altına alınmaktadır.

Seğmen, 1 Mayıs 2024'te Afyonkarahisar Çay ilçesinde açtığı dördüncü fabrikasıyla üretime başlamıştır. Bu tesis, bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayacak yıllık 20.000 ton meyve ve sebze işleme kapasitesine sahiptir. İstihdam ve yenilikçi ürünlere yatırım yaparak geleceğe odaklanan Seğmen, kapasitesini daha da artırmayı hedeflemektedir.

ISO ve HACCP kalite güvence sistemleriyle yürütülen üretim süreci, laboratuvar kontrolünde ve yüksek standartlara uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Seğmen, katkı ve koruyucu madde kullanmadan en doğal haliyle ürünlerini tüketicilere sunmaktadır. Ürünleri, ulusal ve yerel market zincirleri, turizm işletmeleri, askeri birlikler, hastaneler ve diğer toplu tüketim merkezlerinde tercih edilmektedir. Kaliteli ürünleri sayesinde ürün gamını genişleten Seğmen, daha fazla kişiye ulaşarak Türkiye'ye teşekkür borcunu ifade etmektedir. Seğmen'i özel kılan, tarladan fabrikaya, üretimden tüketiciye emek veren her bireyin katkısıdır.

Seğmen Kardeşler sahibi kim?

1938 yılında Sivrihisar’dan Ankara’ya gelen Seğmen Kardeşler, lezzet serüvenlerine bu tarihte başladı. 1952 yılında şirketleşen Seğmen, ticarette söz sahibi bir firma konumuna geldi. 1960'larda gıda toptancılığına adım atan Seğmen, önemli markaların dağıtımını gerçekleştirdi.

1970'lere gelindiğinde, kendi markalarını oluşturma gerekliliğini hisseden Seğmen Kardeşler, Ankara Siteler’deki ilk fabrikalarıyla üretim sürecine başladı. 1980'lerde geleneksel üretim yöntemlerinden ödün vermeden, tüm teknolojik gelişmeleri takip ederek üretimlerine devam ettiler.

2007 yılında Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde 17.000 m² kapalı alana sahip yeni fabrikalarında reçel, bal, helva, tahin, pekmez ve aseptik meyve sosları gibi ürünlerle üretim kapasitelerini arttırdılar. 2015 yılında artan talebi karşılamak için aynı bölgede ikinci fabrikalarını açarak bal ve fındık ezmesi üretimine başladılar.

2017 yılında üçüncü fabrikalarını açan Seğmen, durmaksızın üretimlerine devam ederek, son tüketiciye güvenli ve doğal ürünler sunmaya devam ediyor. Seğmen Kardeşler’in başarı hikayesi, yılların birikimi ve lezzetle birleşerek tüketicilerin güvenini kazanmayı başardı.