İzmir

Selçuk Belediyesi’nden eğitime dev destek: 457 öğrenciye kırtasiye kartı

Selçuk Belediyesi, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı başlarken öğrencilere sağladığı Kırtasiye Kartı desteğiyle yine önemli bir sosyal projeye imza attı

Abone Ol

İzmir Selçuk Belediyesi, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik önemli bir sosyal destek projesi olan Kırtasiye Kartı'nı bu yıl da öğrencilerle buluşturdu. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlamasıyla birlikte, Selçuk Belediyesi, toplamda 457 öğrenciye 357 bin lira değerinde Kırtasiye Kartı desteği sağladı. Bu kartlar, öğrencilerin yerel kırtasiyelerden defter, kitap, kalem gibi temel okul malzemelerini temin etmelerine imkan tanıyor.

Selçuk Belediyesi’nin eğitime yönelik sosyal belediyecilik projelerinden biri olan Kırtasiye Kartı, ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi destek sağlarken aynı zamanda kent ekonomisine de katkıda bulunmayı hedefliyor. Yerel esnaftan alışveriş yapma imkanı sunan bu proje, hem öğrencilerin eğitim yolculuğunu destekliyor hem de esnafı güçlendiriyor.

Kırtasiye Kartı'nın dağıtımı vesilesiyle bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, eğitime verilen desteğin önemini vurguladı. Başkan Sengel, ekonomik zorlukların özellikle öğrenci çağındaki çocuklar ve gençler üzerinde ciddi etkiler yarattığını belirterek, “Ekonomik zorluklar öğrencilik çağında olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatını da ciddi anlamda etkiliyor. Belediyecilik insan hayatının her evresinde, o kentte yaşayan yurttaşların yanında yer almayı gerektirir. Bu yüzden 2019 yılından bu yana hiçbir ekonomik zorluğun çocuklarımızın eğitim hayatına sekte vurmasına müsaade etmemek için Kırtasiye Kartı ile öğrencilerimizin okul çantalarını, Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması ile beslenme çantalarını dolduruyoruz.” dedi.

Başkan Sengel, kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilere sağlanan ulaşım desteğine de dikkat çekti. 4+4+4 eğitim sistemi sonrası köylerin mahalleye dönüşmesiyle birlikte kapanan köy okullarına işaret eden Sengel, "4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçmesi akabinde köylerimizin mahalleye dönüştürülmesi ile okulları kapanan çocuklarımızın merkezdeki okullarına gelirken ulaşım giderlerinin ailelerinin üzerinde yük olmasını istemiyoruz. Bu nedenle Ulaşım Desteği adı altında köylerde yaşayan öğrencilerimizin yol giderlerini ailesinin hesabına yatırıyoruz. Anne baba çocuğuna harçlık verir gibi okul ücretini ödüyor. Dediğim gibi hiçbir ekonomik zorluğun bedelini eğitim gören çocuklarımızın ödemesine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Selçuk Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hem öğrencilerin hem de ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmeye devam ederken, eğitim hayatındaki engelleri ortadan kaldırma hedefini sürdürüyor.