Bilim ve Teknoloji

Sony hacklendi mi? Sony'e büyük tehdit: Ödeme yapılmazsa kullanıcı verileri satılacak!

Bilgisayar korsanları, Sony'nin ödeme yapmayı reddetmesi üzerine ele geçirdikleri verileri satma tehditleri savuruyor.

Abone Ol

Sony Corporation, önemli bir siber güvenlik tehdidi ile karşı karşıya. Ransomed.vc adını kullanan bir hacker grubu, Sony'nin sistemlerine sızdığını ve şirketin ödeme yapmayı reddetmesi nedeniyle ele geçirdikleri hassas verileri satacaklarını açıkladı.

Hackerlar, sızıntılarını hem açık hem de karanlık ağlarda paylaştılar ve hatta Wikipedia'dan resmi bir açıklama yaptılar. Bu saldırı, Sony'nin tarihindeki en ciddi siber güvenlik ihlali olarak kayda geçiyor.

Verilerin Ele Geçirilmesi

Ransomed.vc hacker grubu tarafından yayınlanan açıklamada, "Tüm Sony verilerini başarıyla ele geçirdik. Onlardan fidye almayacağız! Sony'nin ödeme yapmak istememesi nedeniyle verileri satacağız" ifadeleri kullanıldı. Bu ifadeler, şirketin elindeki verilerin güvende olmadığını ve sızdırılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Verilerin İçeriği

Hackerlar tarafından yayınlanan görsellere göre, ele geçirilen verilerin içeriği hakkında bazı bilgilere ulaşıldı. Şu ana kadar incelenen dosyalar arasında 6 binden az dosya olduğu görülüyor. Örnek dosyalarda Japonca karakterler ve hassas şirket içi bilgiler bulunuyor.

İletişim Bilgileri

Veriler için henüz herhangi bir fiyat belirtilmese de, Ransomed.vc, iletişim kurmak isteyenler için Tox mesajlaşma hizmetinin yanı sıra Telegram ve e-posta iletişim bilgilerini paylaştı. Hacker grubu, verilerin satışının başlayacağı tarihi 28 Eylül 2023 olarak belirledi ve bu tarihe kadar verilerin kimse tarafından satın alınmaması durumunda, verileri kamuya açık kaynaklarda paylaşacaklarını vurguladı.

Sony'nin Tarihçesi

Bu saldırı, Sony'nin tarihindeki büyük siber saldırılardan biri olarak kayda geçti. 2011 yılında 77 milyon kullanıcının verilerinin ele geçirildiği olay, şirketi PlayStation Network'ün bir ay boyunca devre dışı bırakmak zorunda bırakmıştı.