Urla Belediyesi, ilçede sürdürülebilir bir atık yönetimi oluşturmak için çalışmalarına hız verdi. Kaynağında ayrı toplama sistemini yaygınlaştırmayı amaçlayan belediye, Urla Atık Getirme Merkezi’nin yapım hazırlıklarını da hızlandırdı. Bu çerçevede, belediyeye ait binalar ve kültür merkezlerine ambalaj atığı ayrıştırma kumbaraları yerleştirildi ve bu tesisler için Temel Seviye Sıfır Atık Belgeleri alındı. Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, iklim değişikliğiyle mücadelede ve ekolojik dengenin korunmasında vatandaşların dayanışmasının önemini vurgulayarak, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile birlikte esnaf, vatandaşlar ve STK’larla iş birliği içinde olacaklarını ifade etti. Bu çalışmalarla Urla'da başarıyı hep birlikte elde edeceklerini aktaran Başkan Balkan, kaynağında ayrı toplama kültürünü ilçeye yerleştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.
Muhtarların desteği
Atık yönetiminin etkinliğini artırmak için belediye, cam kumbaralarının yerlerini muhtarların desteğiyle yeniden düzenledi. İlçede toplanan ömrünü tamamlamış lastiklerin ilk partisi olarak 15 ton atık lastik teslim edilirken, şantiyelerde biriken madeni yağlar için Makina Kimya Enstitüsü’nden (MKE) araç tahsisi bekleniyor. Ayrıca, çevre lisanslı firmalarla yapılan anlaşmalar çerçevesinde, atık yağ ve atık pil yönetimi için muhtarlıklara atık yağ bidonları ve atık pil kutuları dağıtılmaya başlandı. Belediye binasında ve esnaftan toplanan 100 kilogram atık pil ise TAPDER’e teslim edildi.
Çevresel sorumluluk
Urla Belediyesi, vatandaşların desteğiyle bu çalışmaları yaygınlaştırarak ilçede sürdürülebilir bir atık yönetim kültürü oluşturmayı hedefliyor. Başkan Selçuk Balkan, bu hedef doğrultusunda herkesin katkısının önemli olduğunu ifade ederek, ilçenin çevresel sorumluluk bilincini daha da artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.